Savezni ustavni sud Njemačke potvrdio žalbu Njemačke Komunističke partije (DKP)

Objavljeno 31. jula/srpnja 2021. od Il Grido del Popolo©

 

Savezni ustavni sud potvrdio je danas tvrdnju Njemačke komunističke partije protiv njezinog neprihvaćanja na izbore za Bundestag i protiv oduzimanja statusa političke stranke.

Patrik Köbele, predsjednik DKP -a, kaže:

“Savezni ustavni sud odbio je danas pokušaj birokratskim sredstvima ugroziti postojanje Njemačke komunističke partije (DKP) i zabraniti joj nastup na izborima za Bundestag.

Ova odluka Saveznog ustavnog suda je ujedno šamar za saveznog povjerenika za izbore i dodatno potvrđuje da je DKP aktivna politička stranka; na primjer, spominje se skup DKP -a na 80. godišnjicu invazije na Sovjetski Savez.

Ova odluka nije samo rezultat naših pravnih i političkih argumenata, već prije svega rezultat velike nacionalne i međunarodne solidarnosti koju smo iskusili.

Naročito je međunarodna solidarnost premašila sva naša očekivanja. Više od 50 komunističkih i radničkih stranaka, Svjetska federacija za mir, Svjetska federacija demokratske mladeži, mnoge napredne organizacije pokazale su solidarnost s nama.

Ovo je bio izvrstan primjer internacionalizma. Svugdje je taj pokušaj reakcije objavljen u javnosti. Zastupnici sestrinskih stranaka koristili su Parlament Europske unije za podršku DKP -u.

Ponosni smo što smo dio ove internacionalističke zajednice.

Od srca vam zahvaljujemo! Ovaj primjer pokazuje koliko je solidarnost važna i što ona može pokrenuti.

Za nas je ova solidarnost i ovaj uspjeh mandat da uđemo u izbornu kampanju svom snagom, da se borimo za svoj politički sadržaj i za jačanje DKP -a, sada više nego ikad.

Pobjeda DKP-a ujedno je i mala etapna pobjeda u borbi protiv rušenja demokratskih prava, protiv reakcionarnog restrukturiranja države – u tome se moramo nastaviti boriti zajedno.

Živio proleterski internacionalizam.!”

 

 

 

Crntralni komitet Njemačke komunističke partije