Sat. Apr 1st, 2023

Category: Interviews

Бојан Велевски: Мојот цинизам е присутен речиси во секој мој статус кој е поврзан со секојдневието во кое преживуваме

Објавено на 14 октомври 2021 од Il Grido del Popolo©   Бојан Велевски е професионален актер, дипломирал на ФДУ , а освен неколку улоги во македонски филмови, глумел и покрај…

Владимир Четкар: Во последниве две децении некако мејнстримот се труди да изгледа андерграунд и го промовира тој имиџ, меѓутоа очигледно е дека не е така

Објавено на 5 октомври 2021 od Il Grido del Popolo©   Владимир Василевски – Четкар е македонски музички уметник, композитор, аранжер, продуцент, гитарист и вокален интерпретатор на џез, фанк, соул…

Тимоти Лес: Опстанокот на Северна Македонија е неизвесен, иако мислам дека ова се должи на длабоки структурни проблеми, а не на резултатите од изборите во Бугарија

Фото: Timothy Less @i038d.org   Објавено на 7 јули 2021 од Il Grido del Popolo©   Тимоти Лес е водечки истражувач при Центарот за геополитика во рамки на проеткот за Дезинтеграциски…