Luis Arce: “Obnovili smo demokracijo in vrnili državo nazaj”

Objavljeno 19. oktobra 2020. od Il Grido del Popolo©

 

Južnoameriška TV postaja s sedežem v Caracasu, TeleSur, je objavila da je v nedeljo na predsedniških volitvah, predsedniški kandidat Gibanja k socializmu (MAS) Luis Arce dobil 52,4 odstotka glasov, kandidat Državljanske skupnosti (CC) Carlos Mesa je dobil 31,5 odstotka, in kandidat “Verjamemo v zavezništvo” Luis Fernando Camacho pa 14,1 odstotka glasov.

Kako pravijo iz postaje TeleSur, novoizvoljeni predsednik Bolivije Arce, ki je bil Minister za finance v vladi Moralesa, se je zahvalil ljudem za podporo in mirno sodelovanje v volilnem procesu in je povedal:

“Obnovili smo demokracijo in upanje. Potrdimo svojo zavezanost sodelovanju z družbenimi organizacijami. Zgradili bomo vlado narodne enotnosti.”

Nekaj ​​minut pred objavo uradnih informacija, pa je nekdanji predsednik Evo Morales, ki še vedno ima politični azil v Argentini, spomnil, da so milijoni Bolivijci glasovali mirno, in zahteval, da režim, ki ga je ustvaril puč, vodi Jeanine Añez, spoštuje rezultate.

“Včeraj smo obsodili, da so oblasti začasno ustavile predstavitev rezultatov podjetij za izhodne ankete, to je bilo sumljivo,” je dejal vodja socialistov.

“Vse kaže, da je MAS zmagal na volitvah in dobil večino sedežev v obeh senatih,” je dodal Evo.

Zmagovalec bolivijskih volitev Luis Arce je pa v ponedeljek praznoval neuradne rezultate hitrega štetja glasov, ko je dejal, “vladali bomo za vse, spremembo bomo preusmerili brez sovraštva.”

Ko je izvedel za rezultate, Arce ljudem je zagotovil, da “bo skupaj v Boliviji obnovili enotnost in gospodarstvo, korak za korakom.” V socialističnem sedežu v ​​La Pazu so večkrat zaslišali gesla “Mi smo MAS”.

 

 

 

Izvor: Agencije