Tue. Jun 6th, 2023

Month: November 2020

Кризата в отношенията между България и Македония, се дължи именно на това, че българската буржоазия иска да покаже себе си като „защитница на българщината“

Публиковано на 29 ноември 2020 от Il Grido del Popolo©   България и Македония тези две балкански страни вече седмици наред  са обект на внимание от страна на медиите, заради…

Бизарноста на американската изборна кампања и падот на претставничката демократија

Објавено на 13 ноември 2020 од Il Grido del Popolo©   Конечно, после неколкудневна медиумска експонираност заврши американското реално шоу за избор на претседател. Не баш налик на она од…

Фељтон: Александра Колонтаи, Жените и марксизмот – Социјалната состојба на прашањето за жената (трет дел)

Објавено на 11 ноември 2020 од Il Grido del Popolo©   Критичка мисла на Александра Колонтаи во вид на политички памфлет објавен во 1909 година.   Во секој случај, нели…

Фељтон: Александра Колонтаи, Жените и марксизмот – Социјалната состојба на прашањето за жената (втор дел)

Објавено на 1 ноември 2020 од Il Grido del Popolo©   Критичка мисла на Александра Колонтаи во вид на политички памфлет објавен во 1909 година.   Дали е реално возможно…